dissabte, 14 de març del 2015

Auditori de Ferreries: espai cultural emblemàtic

La inauguració de l'Auditori de Ferreries serà una fita històrica. Serà  un d'aquells dies que tot el poble haurà de guardar de forma emotiva en el seu record.
Ferreries comptarà amb un espai cultural que serà emblemàtic pel poble. L'Auditori de Ferreries serà un somni fet realitat..
Si miram cap enrere podem constatar que fa molts anys,  l'Ajuntament, fent-se ressò de la inquietud de les entitats culturals (grup de teatre, grups de ball fandango, Banda de música, coral infantil i juvenil, escola de música, Amics de la música, escola de dansa, grups de música...) va iniciar el procés que ara finalment és una realitat.
Es va arribar a un consens entre tots els grups polítics de com havia de ser aquesta Sala. L'objectiu era que tingués dues parts, una de formació, que donés cabuda a les entitats culturals, i un teatre.
Fem una mica d'història. L'any 2002 l'Ajuntament de Ferreries va fer una convocatòria d'un concurs d'idees, del que quedà guanyador l'avantprojecte presentat per l'arquitecte Javier Bardón Artacho. Paral·lelament es van iniciar els tràmits d'adquisició de la parcel·la on s'havia d'ubicar la Sala.
L'Ajuntament  va dedicar tots els esforços en cercar finançament per a l'execució de les obres.
El mes de setembre de 2004  el ple de l'Ajuntament aprovà el projecte executiu. D'aquesta forma l'any 2007 es signa el contracte d'obres. I així, en diferents fases, vèiem com  l'edifici anava agafant forma.
La corporació municipal, en tot aquest temps, ha fet el possible per aconseguir finançament ja bé del Govern Balear a partir del Pla de Desestacionalitat Turística i dels Fons Estatutaris, o del Consell Insular, per tal que a dia d'avui tinguem la Sala Polivalent o Auditori acabat.
Ferreries tenia mancança d'un espai emblemàtic com aquest, tenia mancança d'espais físics per desenvolupar-se culturalment, a través de la música, la dansa, el teatre ... A la fi aquest anhel serà satisfet de forma notòria.
Avui ens sentim contents perquè les entitats podran aprofitar i gaudir de les possibilitats d'un espai com aquest. D'aquesta manera podran desplegar molt millor la seva oferta per a l'aprenentatge de la música, la dansa, el teatre, el cant coral… i el poble podrà gaudir millor de les seves exhibicions.
Fruit del consens, fruit del treball físic i intel·lectual de molta gent, de molts treballadors i treballadores, fruit de moltes gestions, de moltes anades i vingudes, Ferreries obrirà portes a un espai de cultura, de música, de dansa, d'arts escèniques… que ha de servir per seguir avançant com a poble especialment cultivat i especialment educat. I així anar creixent com a col·lectivitat que estima i promou la creativitat i la cultura.
Avui tots, tot Ferreries, ens sentim especialment contents d'inaugurar i obrir portes a l'Auditori i al centre de formació polivalent; aquest espai multicultural empès i desitjat pel poble i destinat, sobretot, per a la gent del poble, però a la vegada obert a altres possibilitats i usos i a l’illa de Menorca. 
Des de l'Entesa, estem gratament satisfets, ja que arribar a aquest moment era també un dels nostres objectius. A partir d'ara iniciam un nou camí que també requerirà consens i voluntat per ser capaços de tenir-ne cura i gestionar-lo de la millor manera possible, fent que es rendibilitzi al màxim aquest nou espai que finalment posam en marxa.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari