dissabte, 7 de març del 2015

Un altre 8 de març

Un altre vuit de març, una nova celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Té sentit recordar que encara no hem arribat a la plena igualtat home-dona? Nosaltres, l'Entesa de l'Esquerra de Ferreries pensam que sí, i no només en dates concretes com aquesta, sinó tots els dies de l'any. Té sentit recordar-ho, i a més, creiem que és una obligació seguir fent-hi feina, tant a nivell de compromís personal, com polític, educatiu, a nivell laboral, a dins les entitats... Perquè a pesar que s'han fet molts avenços, no ens podem adormir, encara tenim desigualtats, encara hi ha rols per superar, encara hi ha massa relacions homes-dones marcades pel masclisme; poca presència de les dones en segons quins estaments de la societat i més traves al món del treball, a l'hora d'accedir a un lloc de feina.
Pensam que el camí de la igualtat home-dona no és un camí recte en el qual s'avança sempre cap endavant. Es donen avanços i retrocesos, i a aquests darrers hem de procurar eludir-los, combatre'ls, amb la feina constant del dia a dia, però també amb la denúncia i l'oposició, quan els que volen fer-nos retrocedir ho fan des del poder, sigui econòmic o polític. Ara mateix en la situació actual, de crisi econòmica, de governs de dretes, veiem que resulta molt fàcil fer passes enrere i hem d'estar vigilants. D'altra banda, tampoc hem de baixar la guàrdia en l'educació, en el marc de la família, de l'escola, com a poble. Si som capaços d'inculcar valors com la igualtat, el respecte als altres, el saber compartir, el bé comú… Sens dubte estem posant uns fonaments sòlids i obrint camí per tal que la nostra societat, a partir d'un present esperançador, sigui molt millor, més justa i igualitària del que era abans.
Des de l'Entesa pensam que també a nivell d'Ajuntament, tant si es governa, com si s'està a l'oposició, s'ha de fer una feina encaminada a que les diferents administracions treballin per tal de que les lleis, les legislacions, vagin sempre en el sentit d'aconseguir una societat més igualitària. I si açò és important en temes d'igualtat d'oportunitats, de protecció als més desafavorits, etc. també ho és en el de la igualtat home-dona. Per tant, encara que davant segons quines legislacions o propostes no poguéssím incidir directament, sí que hem de fer arribar la nostra veu, les nostres propostes a les altres administracions. I si comptam amb un ampli recolzament de la ciutadania molt millor. Com hem dit en altres ocasions, viure en democràcia és participar, no podem acontentar-nos solament en anar a votar cada quatre anys.

Entesa de l'Esquerra de Ferreries

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari