dimarts, 5 de maig del 2015

Ferreries, ciutadania participativa

L'essència de la democràcia és que la gent, la ciutadania, es faci seu el progrés i la millora del seu poble o ciutat, la tasca del governant de torn es facilitar i trobar espais de participació per tal de decidir què és el millor per a tots, i si pot ser amb el màxim consens possible. Un espai de participació ciutadana que tenim a Ferreries és l'Agenda Local 21, un espai on entitats de tot tipus, persones en general, tenim una via de comunicació més directe amb l'ajuntament de Ferreries per tal de dur endavant el que és bo per a Ferreries. Per cert Ferreries i Sant Lluís són els únics pobles de Menorca on encara hi ha Agenda Local 21, ens demanam si darrerament el Consell Insular ha fet tot el possible per propiciar aquesta participació ciutadana a través de l'Agenda Local 21 als altres pobles. 
Aquests darrers dies assistim amb interès a les Jornades sobre la Reserva de la biosfera que ha organitzat l'AL21 de Ferreries amb motiu del seu 10è aniversari. És interessant escoltar les propostes i les reflexions que han fet entitats de Ferreries, de Menorca, del món empresarial, etc. sobre allò que creuen que ens hauria d'aportar ser Reserva de la biosfera, esperam que de les conclusions d'aquestes jornades s'en facin ressò ajuntament de Ferreries i Consell Insular de Menorca.
"Ferreries floreix" és un altre exemple de participació ciutadana de la gent de Ferreries, falten molts dies encara per a la cita, 30 i 31 de maig, i alguns vesins, vesines de carrers preparen il-lusionats les seves garlandes, flors, estores, etc. per lluïr-se durant aquests dos dies d'exposició floral al carrer.
Per altra banda creim que no és un bon exemple de participació ciutadana l'anomenat projecte Bulevard, l'acondicionament de l'antiga carretera que passava per Ferreries, entre altres coses perquè no s'ha propiciat aquesta participació ciutadana per part de l'ajuntament de Ferreries, no s'ha demanat a l'AL21, als vesins què en pensaven d'aquest projecte, sentim que la gent no se l'ha fet seu, és massa car i no resoldrà els problemes d'aparcament de cotxes, diuen el que hi viuen aprop. Els vesins i vesines de la carretera i els partits polítics van poder veure amb anterioritat el projecte però quan ja estava tot ben enllestit.
El carril bici a Cala Galdana, el projecte de recuperació de camins i miradors de s'Ermita de Ferreries, la recuperació del Camí d'en Kane, el Centre d'interpretació de s'Enclusa, Ferreries Floreix, etc. han estat alguns dels grans temes que han sorgit de l'interès i de la participació ciutadana d'entitats i gent de Ferreries a l'AL21. D'altra banda temes com el tancament del museu de la Natura, la suspensió del servei de recollida selectiva de la matèria orgànica, la consulta del tancament o no del trànsit rodat del carrer Sant Bartomeu, el projecte Bulevard, les propostes del dia a dia de neteja i millores de Ferreries, etc. han costat que arribessin a oïdes de l'ajuntament de Ferreries.
En un espai de temps de no gaire llunyà s'haurà de plantejar el debat i la participació de la gent de Ferreries en temes importants com la diversificació de l'economia, la feina, els comerços, el turisme, els productes locals i artesanals de Ferreries; la promoció turística de Ferreries i dels seus espais naturals, el rellançament del petit comerç, el resorgiment i la recuperació del mercat artesanal...
Hem de seguir propiciant la participació ciutadana en les millores de Ferreries.

Entesa de l'Esquerra de Ferreries

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari