diumenge, 25 de maig del 2014

Ajuntament i Agenda Local 21 de Ferreries

Ajuntament i Agenda Local 21 de Ferreries
Des de fa un cert temps notam un cert desmarcament de l'ajuntament amb el Taller de l'Agenda Local 21 de Ferreries. L'AL21 és un espai de participació ciutadana que des del 2002 intenta vincular a la gent i a les entitas de tot tipus de Ferreries en la millora del poble en tots els sentits, social, cultural, urbanístic, ecològic, etc. La metodologia és senzilla: propostes, debat, arribar a acords (sempre que sigui possible amb consens), implicació de l'ajuntament, seguiment i valoració.
Temes importants dels quals trobam que darrerament l'ajuntament n'ha fet poc cas de l'AL21:
-La conversió en avinguda de l'antiga carretera general. S'ha presentat un projecte però no s'ha consultat ni escoltat als vesins/vesines del poble, tampoc a l'AL21, abans de presentar-se, ha faltat la intencionalitat de l'ajuntament per fer partíceps a la gent en aquest projecte.
-Les gestions amb el tema del Camí den Kane (recuperació dels trams de Binimoti, Sa terra Roja i Santa Rita) de moment han estat poc fluïdes, poc eficients, poc clares i poc informatives. Aplaudirem la gestió si al final aconseguim el lliure pas d'aquest camí històric de Ferreries, des d'ara ja aplaudim i valoram la feina feta fins ara per molts voluntaris i voluntàries en la neteja i recuperació d'aquest camí.
-Recollida selectiva orgànica. Recordau que el mes de novembre es llevaran els contenidors marrons d'orgànic... no s'ha debatut, no s'ha xerrat, no s'han cercat alternatives per millorar aquest servei de recollida selectiva del qual Ferreries ha estat exemplar.
-Tancament de l'accés rodat pel carrer Sant Bartomeu. Va ser una iniciativa de l'AL21 i que va resoldre el senyor alcalde de Ferreries amb una votació que van fer els vesins de la zona sense avisar, sense consultar, sense informar a l'AL21. El resultat d'aquesta consulta va ser que no es tancaria el carrer Sant Bartomeu al trànsit rodat. Recordam que hi ha un dispositu de pilona preparat i que en un principi els vesins de la zona havien acceptat posar en marxa.
-En compte gotes s'informa de l'actual situació del projecte de s'Enclusa, ara sembla que podrem aconseguir una pròrroga per dur a terme les obres d'aquest esperadíssim projecte, ara fins al 2016, ara sembla que comencen a treure el nas els "desapareguts" i "famosos" 7 milions d'euros per dur endavant el Centre d'interpretació de la Reserva de la Biosfera de s"Enclusa. Aconseguir aquesta pròrroga és un pas important però seria un pobre bagatge per al final de la legislatura després de 4 anys d'insistir-hi.
-No es va informar a l'AL21 del tancament del Museu de la natura el febrer de 2013, ni de les seves possibles alternatives. Recordam que Menorca es va presentar com a candidata a ser seu del projecte Geoparc la qual cosa l'actual museu es podria utilitzar per desenvolupar aquest projecte Geoparc. Finalment el GEOPARC ha quedat a Canàries; d'altra banda en el ple del mes de març es va dir que hi ha la intenció de posar-hi una exposició permanent de geologia de Menorca. Aquesta exposició s'inaugurarà el mes d'agost, tindrà una vigència d'1 any, durant l'hivern es tancarà i s'ofertarà només a les escoles que ho demanin, el Consell Insular de Menorca invertirà uns 30.000 euros per adequar l'antic Centre de la Natura (aquí és bo recordar que el Consell Insular no va voler renovar el conveni amb el GOB perquè seguís gestionant el Centre de la Natura ja que no podia assumir l'aportació econòmica de 10.000 euros anuals per la gestió d'aquest Centre de la Natura)
-S'haurien de tenir més en compte, per part dl'ajuntament, les demandes que fan els assistents a l'AL21 sobre cosetes del dia a dia del poble de Ferreries.
-Punt verd, sembla que no funciona com hauria de funcionar. Per què? Com es gestiona? Com s'informa a la gent? Es facilita a la gent perquè hi pugui dugui tota casta de trastos al Punt verd?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari