dissabte, 2 d’agost del 2014

Coses del ple, dijous 31 de juliol 2014

-l'ajuntament va fer una consulta amb els vesins i vesines del carrer de Sa font i van estar d'acord en llevar l'estacionament de cotxes de la zona i, si hi ha dotació econòmica, eixamplar les voreres.
-dies festius locals de l'any 2015: dissabte, 17 de gener de 2015, festa de Sant Antoni, i dilluns, 24 d'agost de 2015, festa de Sant Bartomeu.
-dijous, dia 7 d'agost, a les 19,30 h., es farà la presentació del programa de festes Sant Bartomeu 2014, a S'hort de Sant Patrici.
-dictament aprovat del projecte adequació antiga carretera general al seu pas per Ferreries, projecte Bulevard. Estem d'acord amb el projecte, està clar que no podíem deixar perdre aquesta inversió de 700.000 euros que havien sobrat del pressupost del desviament, però ens sembla que l'ajuntament havia d'haver propiciat més la participació de la gent de Ferreries, de les entitats, dels partits polítics i també de l'Agenda Local 21 en l'elaboració d'aquest projecte. Tampoc estem d'acord que l'ajuntament hagi de posar 90.000 euros ja que pensam que aquesta era una actuació del Consell Insular. Per tot açò l'Entesa es va abstendre.
-es demana per la paret que s'ha posat a la mitgera de Binimoti i que impedeix el pas pel Camí den Kane. L'ajuntament contesta que han remès fotos i la denúncia de gent de l'Agenda Local 21 al Consorci del rústic del Consell Insular de Menorca. Es diu que el Consorci es reuneix una vegada cada mes i que decidiran què faran. Mentrestant els propietaris de Binimoti han aixecat paret i han fet una síquia per fer més difícil l'accés i ningú els ho ha impedit ni aturat.
Es demana perquè l'ajuntament faci les gestions oportunes perquè els propietaris de Santa Rita llevin els candaus de les dues barreres que impedeixen el pas pel Camí den Kane per Santa Rita... no és la primera vegada que es demana.
Es demana que també l'ajuntament faci les gestions oportunes perquè el propietari de sa Terra Roja llevi un cartell de "Prohibido el paso"... tampoc és la primera vegada que es demana...
-projecte de s'Enclusa, hem celebrat que el President del Consell Insular, senyor Santiago Tadeo, vagi venir a principi del mes de juliol a explicar com està la situació. Va dir que es farà tot el possible perquè els 7 milions d'euros arribin a Ferreries, arribin per fer aquest esperat projecte. Estem fermats a la voluntat de Madrid perquè prorrogui durant 2 anys per tal de que es pugui dur a terme el projecte, o que es faci un nou conveni del projecte, o que el Govern Balear mostri voluntat d'invertir en el projecte, o que el Govern Balear tranferesqui la dotació econòmica al Consell Insular de Menorca perquè sigui la institució menorquina l'encarregada d'executar el projecte... ja ho veis, depenem de voluntats d'altres administracions...
-autorització perquè l'ajuntament renegocii els paràmetres del prèstec que fa 2 anys el govern central va obligar a l'ajuntament a formalitzar pel deute que tenia de més d'un milió d'euros amb alguns proveïdors, un deute que provenia sobretot de doblers compromesos d'altres administracions, Consell Insular i Govern balear sobretot. Després de dos anys pagant al 6 per cent aquest crèdit (més de 80.000 € d'interessos cada any) ara l'ajuntament podrà triar una altra entitat que li faci un altre interès, que pot arribar al 2 per cent... massa doblers perduts per un ajuntament tan petit i amb poques entrades de doblers...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari