dissabte, 18 d’octubre del 2014

Modificació de la llei electoral per elegir batle o batlessa

Davant la pretensió del PP d'impulsar una reforma electoral a l'hora d'elegir batle o batlessa, en què la llista més votada seria la que obtindria la batlia, l'Entesa de l'Esquerra de Ferreries volem manifestar:

-Una modificació electoral com aquesta s'hauria de dur endavant amb el màxim de consens possible, amb un debat tranquil i serè amb totes les forces polítiques i també amb la societat en general. La regeneració democràtica s'ha de demostrar amb temes cabdals com aquests, fent partíceps a tota l'opinió pública.

-Una reforma com aquesta és una oportunitat per tornar la i-lusió a la gent de ser part important de les decisions polítiques que es prenen al país, és una oportunitat per implementar la tan anomenada participació ciutadana entre tota la gent.

-Una reforma electoral com aquesta ha de servir per obtenir estabilitat política al nostre país, que cohesioni la nostra societat, que no la fragmenti, que propugni la pluralitat política i no el pensament únic.

-Una reforma electoral com aquesta no ha de pensar amb l'interès polític d'un sol partit sinó que ha de pensar en el bé comú de tothom, en el benefici que tindran totes les persones si es dur endavant una modificació com aquesta. Ni tampoc s'ha de fer adeveres i corrents perquè les eleccions municipals estiguin properes.

-Una reforma com aquesta no ha de servir perquè el PP s'aprofiti de la seva majoria absoluta per aconseguir d'aquesta manera moltes batlies i molt poder d'una forma poc o gens democràtica. Sembla que tengui por a la suma de totes les esquerres, que podria ser que l'esborrassin de molts llocs per poder governar.

-Una reforma electoral com aquesta ha de garantir la transparència en tots els sentits, transparència parlamentåria, també en l'econòmica, en les despeses, en com es gasten i en com s'administren els doblers que són de tots,

 

És per tot açò que des de l'Entesa de l'Esquerra de Ferreries instam les forces polítiques que, si s'escau, s'inicïi una reforma electoral de la forma més transversal i amb el màxim de participació ciutadana possibles.

 

Entesa de l'Esquerra de Ferreries

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari