divendres, 17 d’abril del 2020

ATACS CONTINUATS A L’AUTOGOVERN DELS MUNICIPIS, ACCENTUATS EN MOMENTS DE CRISI.


LA HISTÒRIA ES REPETEIX... Versió 2...

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «actualment, l’Ajuntament d’Alaior compta amb uns romanents que es troben al voltant dels 6.700.000 d’euros. Això s’ha reunit al llarg de molt de temps i amb molt d’esforç per part de tots els alaiorencs ialaiorenques. Només l’ajuntament hauria de tenir accés a aquesta important suma idestinar-la a tot allò que cregui necessari».

Des de l’Entesa de Ferreries estem contents que el Batle del PP d’Alaior, reconegui que els romanents disponibles als ajuntaments s’han reunit al llarg de molt de temps i amb molt d’esforç per part de tots els veïns.

Del que s’oblida és que aquest esforç s’ha fet d’ençà de la crisi de l’any 2008, amb la reforma constitucional espanyola de 2011 que va modificar l'article 135 de la Constitució espanyola, establint en el text el concepte d'estabilitat pressupostària i que el pagament del deute públic fos el primer a pagar enfront de qualsevol altra despesa de l'Estat en els pressupostos generals, sense esmena o modificació possible.

Posteriorment el PP va aprovar la Llei orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (Llei Montoro), la qual va desenvolupar aquests conceptes i definir el concepte i aplicació de la regla de despesa d’obligat compliment a totes les Administracions Públiques, obligant les administracions públiques a limitar la seva despesa pública per fer front a les necessitats de la ciutadania, sense tenir en compte la situació econòmica concreta de cada administració en aquell moment.

Potser ha arribat el moment que el Batle d’Alaior, demani al seu grup al Congrés dels Diputats l’eliminació de l’article 135 de la Constitució Espanyola, per deixar d’aplicar l’austericidi d’Estat aplicat el 2012. És la única via per remuntar l’economia, quan s’acabi el confinament. Perquè no només els municipis han de respondre, també ho ha de fer l’Estat.

A.E. Entesa de l’Esquerra de Ferreries
Divendres, 17 d'abril de 2020

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari